pondělí 22. února 2016

Ve čtvrtek 11.2. Jsme vyrazili jako úderná Dukla skupina číslo dva směr SAE na tradiční jarní přípravu v teple. Letěl s náma poprvé Tomáš Heger, kterej je v naší skupině už druhou sezonu, ale na Emiráty měl až letos. Nahradil Jakuba Mrůzka z loňska a tak jsme se v podobném složení, dvou singlířek a dvou singlířů vydali na cestu za pískem, sluncem a spoustou dřiny. Odbavování a přeprava lodí je vždycky trochu loterie ale i tentokrát to klaplo a máme je v pořádku sebou. Na letišti v Dubaji sem asi hodinu vyřizoval půjčení auta a potom se nemohl zbavit pracovníka co mi auto předával. Přiletěli sme kolem 7 večer a až tak v půl 9 jeli směr Al Ain. Je to vždycky „načerno“ s přepravou lodí na střeše protože žádná půjčovna nemá za cenu kterou hledáme zahrádky. Pokaždé jen hodíme lodě ve vaku na střechu a vazáky protáhneme dveřma kolem celé střechy. Předpokládáme že by to v půjčovně neradi viděli a tak to děláme až když pracovník předá auto a odejde nebo popojedem dál a tam si to navážem. Tentokrát sme ale byli na docela malém terminálu a pracovník půjčovny nás musel čipovou kartou pustit ven z letiště přes závoru. Tak sem našel asi 100 metrů za závorou budovu kde bylo menší parkoviště a počkal až svěřenci donesou lodě pěšky přes závoru „inkognito“ =) Přeci jen je to cca 60kilo a dokud to nevidí tak na střeše ani nehledají škrábance… Jen co sme navázali a byli na odjezdu zahoukal za mnou policejní vůz. Nablejskanej policista s RayBan brejlema mi řekl že tu není dovolený zastavovat. Vylezl sem ven a dělal zmatenou lesní včelu. Že nemůžu najít výjezd z letiště a že už sem to objel 5x a akorát sem zastavil abych zapnul navigaci. Řekl že je to v pohodě když hned vypadnu tak sem poděkoval a odjel … musel si myslet že sem hodně velkej trouba když za závorou byl jedinej kruhák a první výjezd byl na centrum a druhej zpátky na terminál =) Cestou jsme našli občersvení, kde nám udělali klasiku na kterou jsme se všichni tak těšili, kopec tý nejlepší rýže a hovězí směs. Bylo asi 10 večer a měl pořád docela plno. Baráček v Al Ain jsme dostali celkem rychle a do půlnoci všichni spali.


První tréninky probíhali celkem dobře, kanál se moc nezměnil od minula. I Tomáš který tu byl prvně se tu rychle naučil orientovat. Materiál zatím celkem drží, je to tady vždycky trochu vostřejší. Kanál je dost rychlej a na pár místech žene přímo na zeď a nebo ostrej šutr. Jedinou opravu potřebuje Adamovo prasklina na dně která je spíš kosmetická vada ale mohla by sát vodu tak jí zatřem. Máme za sebou první závodění který proběhlo dva dny zpátky. Zůčastnili se ho snad všichni co tu byli, singlířek se sešlo neuvěřitelných 13 což je jenom o 4 míň jak chlapů. Pro kluky bylo super porovnat se s německým top singlířem Siderisem Tasiadisem a dalšími zahraničními závodníky plus naší špičkou. V plném tréninku pouze se dnem volna se všichni zkoncentrovali jak mohli a závod to byl opravdu se vším všudy. Dva závody po dvou jízdách dopoledne a dvě po obědě s tím že se počítala lepší jízda a bodovalo se prvních 7 lodí. Trať stavěl Heli Oblinger rakouský kajakář který teprve loni ukončil kariéru. Předjízdu jsem jel já a Honza Vondra. Když sem asi 4 dny před závodem kývl na to, že pojedu začal sem být trochu nervózní jestli to vůbec sjedu =) Naštěstí sem to tak úplně nezapomněl a snad jim i něco ukázal….minimálně kdyžtak jak se to jet nemá.


Holky předvedli obě dvě celkem slušné výkony a tak prakticky bezkonkurenčně byl souboj o první místo jen mezi nima. Ostatní singlířky měli s postavenou tratí i s divokou vodou daleko větší trable. První závod vyhrála Janička o dvě desetiny před Mončou a odpoledne zase dominovala Monika. Kluci jeli dopoledne hodně zataženě a ani jednu jízdu nezvládli jet dobrou stopu. Po obědě se ale zkoncetrovali a vyšvihli se na bodovaná místa. Mám z toho dobrý pocit protože jsem čekal že únava jim nedovolí to pořádně rozbalit ale odpoledne mě přesvědčili a snad i sebe, že když hodně chtějí ( dopolední debakl je hodně žral) tak to jde i přes únavu. Holky si navíc vyjeli i věcné ceny a Prize money které věnoval RedBull. Myslim že to byl pro všechny hezký závod… ikdyž já osobně dost trpěl protože jsem celý den natáčel jejich jízdy a abych dobře viděl vylezl sem na vyvýšené místo kam bohužel organizátoři umístili repro soustavu. Pouštěli takový pekla a tak staršně nahlas že sem jim to dvakrát příšerně vytočenej vypnul, jednou vytáhl ze zásuvky a asi milionkrát v hlavě zavraždil na milion způsobů dýdžeje a další co s tim maj něco společnýho. Věci co se valili z repráků nejdou popsat jako hudba. Byla to směs požárních aut, soundtracků z války a skřehotající drůbeže mlátící palicí do plechových popelnic. Každá kompilace měla minimálně čtvrt hodiny a já měl vážně pocit absolutní marnosti. Dvaceti minutový song „ You’re sexy“ ze mě vytáhl život a chtěl sem se oběsit na kabelu repráku. Když sem to už nevydržel a vypnul to tak to přišli zapnout znovu a postavili tam securiťáka ….=) ten ale po půl hodině odešel a tak sem to zkusil znovu. Pak už bohužel neodešel.

Měli sme tu už i celodenní volno a tak jsme jeli do Dubaje na výlet. Tradičně na pláž poslat domů vychloubačný a vytáčecí fotky a do nákupáku největšího na světě. Projeli sme se loďkou mezi trhem s kořením kterou mi doporučil kamarád z minulého výletu, kdy sem tu byl na podzim s bandou od raftařů. Všem se cesta loďkou moc líbila tak sem byl rád, že sem je zatáhl na dobrý místo. Všichni si nakoupili nový oblečení, Adam tradičně čepici , to nikdy neodolá. Podle mě jich má víc jak triček =) Já zase nikdy neodolám nekoupit si tričko. Sice je nemám kam už dávat ale vždycky se dají ty starší „vyřadit“ jako že už jen na nošení na brigády a do posilky. Problém s místem to sice nevyřeší ale já sem s tim morálně v klidu =D


Ještě nás tu čeká necelých 14 dní, hlavně pádlovacích. Pojedeme se ještě podívat do Abu Dhabi a za velbloudama… když je tu ten Tom poprvé ;-)  

Žádné komentáře:

Okomentovat