pátek 6. března 2015

Zprávy z SAE no.3

Jsme za půlkou našeho soustředění tady v Emirátech a všem se nám zdá, že to letí zbytečně rychle. Na kanále už sice známe každou vlnku, absolvovali jsme výšlap na místní kopec, vyfotili se u nejvyšší budovy světa, máchali se v moři nebo se ztratili v největším nákupním středisku na světě, ale pořád tady je co dělat a pomalu se blíží poslední týden…

Výlet do Dubaje byl vcelku vyčerpávající den. Sice jsme se pořádně vyspali a vyrazili až po 10 hodině, ale v autě jsme strávili víc jak 4 hodiny, když počítám cestu tam a zpět plus popojíždění po Dubaji. První na programu byla pláž, na ní nebyli skoro žádní lidé a teplota moře super. Už jsem viděl daleko hezčí pláže, ale bylo to potřebné osvěžení po cestě z Al Ainu. Potom jsme vyrazili do nákupních středisek v centru Dubaje a navigátora mi dělal Kuba Mrůzek. Ani nedokážu spočítat, kolikrát mě vyplašil za jednu cestu přes centrum. V jednu chvíli povídá o nadjezdu a zařazení se do pravýho pruhu a najednou „ ty vole“ , „ježiši“, „pane bože“ …. A podobný výkřiky vždycky když viděl nadupanou káru. A protože mám pocit že jediná nenadupaná kára byla ta naše tak si asi umíte představit kolikrát mě vylekal že jedu blbě…

V nákupním středisku jsme zabili skoro půl dne a až se setmělo, tak jsme se vymotali zázrakem ven z budovy a počkali si na představení osvícených fontán před nejvyšší budovou světa. Nahoru do budovy jsme se nedostali protože jsme podcenili, jak moc dopředu se to musí rezervovat … týden je málo ;-) I tak jsme ale viděli spoustu velkolepých budov, ikdyž ne z ptačí perspektivy… Snad příští rok.

Náš oblíbený podnik na oběd nás posledně pobavil, když děti zdejšího kuchaře nám krátily čas čekání na jídlo svým vystoupením. Zhruba 4-5 letý kluk a holčička obíhali všechny sloupy okolo a schovávaly se před námi. Holčička do toho občas tahala cihlu tvárnice a klučina měl v ruce větev z palmy. Když měl pocit, že mu věnujem málo pozornosti začal větví zametat nebo s ní bouchat o zem a mávat. Byly moc roztomilý a vydržely to celou dobu, dokud nám kuchař nedonesl jídlo a děti neposlal hrát si za barák.

Výstup na místní kopec už mají za sebou asi všichni, co tu někdy byli na soustředění a tak jsme nechtěli být první vyjímka. Za půl hodinky jsme byli nahoře a udělali si tradiční selfie aby nám věřili, že i my tam byli. Cesta dolů byla daleko náročnější, kameny byly dost často uvolněný a svah celkem strmý. Možná jsme si taky mohli vybrat lepší čas než pravý poledne, kdy slunce pralo jak divý… Ale máme to už za sebou a myslim, že už to nikdo z nás podruhé nepůjde =).

Co se týká pádlování, tak už to pomalu začíná vypadat dobře. Až se vrátíme do Prahy tak budeme mít jen tři týdny na úplné doladění formy a hurá do Brazílie. Monika už si na pravou stranu věří celkem dost a to byl jeden z hlavních cílů soustředění v teple. O eskymákách teď už radši nemluvím ;-) schválně si zkuste tipnout na jakým čísle se zastaví naše statistiky. Monča už se asi předběhnout jen tak nenechá. Ale je dobře že jezdí i těžký kombinace a nebojí se zvrhnutí....Janě pořád bohužel chybí síla, ale to bude jěště na dlouho. Asi nebude nikdy extra silový typ, ale dohání to taky nebojácností a až si začne víc věřit na přehmat tak to bude dobrý... Kluci to tady maj jako na houpačce, jednou jezdí perfektně a jindy je to bída... Zase záleží hlavně na tom jakou postavim trať, ale musí si zvykat ... přeci jenom už sem stavěl i nominační tratě na závodech ;-)

V neděli budeme mít zase den volna , tak uvidíme co tu ještě podniknem 

Fouky      
 

Žádné komentáře:

Okomentovat